Mirc indir Blogger Sitesi Genel Bakış

Mirc indir Blogger Sitesi Genel Bakış 

 IRC aracılığıyla sohbet etmek için IRC istemcisi adı verilen özel bir program gereklidir. Bunların örnekleri arasında mIRC ve X-Chat bulunur Mirc indir Blogger Sitesine Genel Bakış 

IRC istemcisi ile bir veya daha fazla IRC ağına bağlanabilirsiniz. Bağlantıyı kurmadan önce, daha sonra diğer sohbet katılımcılarıyla iletişim kuracağınız istediğiniz takma adı seçmelisiniz. Teorik olarak bu ad serbestçe seçilebilir, ancak çoğu IRC ağında, yetkisiz kişiler tarafından kullanılmasını önlemek için bir takma ad kaydetme ve onu bir parola ile koruma seçeneği vardır.

Bağlandıktan sonra kanal adı verilen istediğiniz sayıda sohbet odasına katılabilirsiniz . Her kanalın her zaman bir karma ile başlayan ve genellikle küçük harfle yazılan bir adı vardır (örneğin #rpgmaker ). Ayrıca sözde konu da var (ayrıca konu ). Kanal adından farklı olarak bu istenildiği zaman değiştirilebilir ve bazen birkaç cümle uzunluğunda olabilir. Kanalı tanımlamaya yarar ve ayrıca bağlantılar da içerebilir. Daha sonra mesajlar bir kanala yazılabilir ve o anda orada bulunan herkese gönderilebilir. Ayrıca, o anda orada bulunan tüm kullanıcılar bir listede görüntülenebilir. Kanala bağlı olarak bu sayı bir avuçtan birkaç bine kadar değişmektedir. Mirc indir Türk   Mirc indir Blogger Sitesi 

mİRC indir Türkçe Mirc indir blogger sitesi Mirc
mİRC indir Türkçe Mirc indir blogger sitesi Mirc 

 Bir kanal içerisinde düzenli kullanıcılar ve operatörler (kısaca Ops olarak da bilinir ) bulunur. Rolleri kabaca web forumlarındaki yöneticilerin rolüne karşılık gelir . Kullanıcıları kanaldan geçici olarak atabilir veya kalıcı olarak yasaklayabilir, konuyu değiştirebilir veya diğer kullanıcıları Ops olarak atayabilirsiniz. Birkaç kanal yalnızca önceden davet edilen kullanıcıların katılmasına izin verir. Mesaj yazmak için sözde ses izninin gerekli olduğu kanallar da vardır. Bu izinler de Ops tarafından verilmektedir.

Teorik olarak her kullanıcı istediği zaman kendi kanalını oluşturabilir. Tek yapmaları gereken, henüz başka hiçbir kanal tarafından kullanılmayan bir isim seçmek. Boş bir kanala ilk katılan sizseniz, otomatik olarak oradaki işlem haklarını alırsınız. IRC'de diğer kullanıcılara doğrudan yazıp kişisel bir konuşma başlatmak da mümkündür. Dosyalar buraya da gönderilebilir.

IRC'de mesajlar yalnızca o anda bir kanalda bulunan kullanıcılara iletilir. Şu anda çevrimdışıysanız veya kanalda değilseniz, bu süre zarfında yazılan sohbet geçmişini daha sonra görüntülemek için doğrudan bir seçenek yoktur. Bununla birlikte, bazı kanallarda süreci günlüğe kaydeden ve web'de yayınlayan botlar vardır, dolayısıyla en azından dolaylı ve özellikle uygun olmayan bir seçenek vardır.

Mirc indir Blogger Sitesi Genel olarak, IRC sohbetlerinde kullanıcıların çok uzun bir süre, bazen 7/24, tüm zaman boyunca aktif olarak yazmadan çevrimiçi olmaları yaygındır. Ancak bu genellikle kendi bilgisayarınızı günün her saati açık bırakmayı gerektirmez; bunun yerine, arkasındaki kişi açılmadığı sürece kendi takma adınızı "devralan" özel botlar ve komut dosyaları (sözde fedailer ) vardır. onların IRC istemcisi. Bu, kendi takma adınızın kullanıcı listesinde neredeyse kalıcı olarak görülebileceği anlamına gelir. Bunun Op'lar ve kanal operatörleri için başka bir avantajı daha var: Op durumu ve diğer izinlerin, bir IRC ağına her yeni bağlantı yapıldığında, bazen diğer Op'lar tarafından manuel olarak yeniden atanması gerekir. Uygun araçlara sahip olmayan deneyimli kullanıcılar bile aynı nedenlerle, sürekli yazmadan IRC'de mümkün olduğu kadar uzun süre çevrimiçi kalabilirler. IRC istemcisi genellikle tüm süre boyunca arka planda çalışır.

About Birkan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 Comments: